Meer rust en ruimte in je hoofd, door grip op je innerlijke criticus

Als je jezelf herkent in één of meerdere dingen hieronder, dan is de workshop voor jou bedoeld

dit is wat de workshop jou oplevert

Overzicht in je hoofd

Je gaat a.d.h.v. oefeningen je gedachtes ontrafelen. Je leert begrijpen waar ze vandaan komen en hoe je ze kunt omvormen. Hierdoor ontstaat er direct overzicht en meer rust in je hoofd

Een positief zelfbeeld

Je leert vriendelijker naar jezelf kijken en krijgt zicht op hoe je je eigenschappen positief kunt inzetten. Ook ontdek je vaak eigenschappen van jezelf die je helemaal vergeten was.

Meer energie

Doordat je geen energie meer besteed aan eindeloze gesprekken met jezelf en aan gepieker, hou je veel meer energie over.

Hoe mijn kracht mijn valkuil werd

Ik denk heel veel. Ik vind denken ook leuk. Ik kan ook goed denken, al zeg ik het zelf. MAAR…
Op een gegeven moment merkte ik dat ik vastliep. Ik liep vast in mijn gedachten. Mijn hoofd werd voller en voller. En mijn oplossing hiervoor? Nog meer denken. Want tot dan toe beDACHT ik altijd oplossingen. 

Ik probeerde al mijn taken en rollen zo goed mogelijk te vervullen. Mijn rol als moeder, mijn rol als echtgenoot, mijn rol als werknemer, mijn rol als zus, mijn rol als kind, mijn rol als vriendin. 

Hierbij voerde ik veel vuldig gesprekken met mezelf: “ik heb niet zo’n zin”, “dat kan je niet maken”, “maar ik ben zo moe”, “ach, die paar uurtjes, dat kun je toch wel”, “ja ik wil de ander ook niet teleurstellen, want die ander verwacht zus of zo van me”, “maar ik wil echt niet”, “doe niet zo flauw, wat zullen ze wel niet zeggen”.

Totdat ik ontdekte dat ik een behoorlijke sterke innerlijke criticus heb. Dat is het stemmetje in je achterhoofd dat altijd overal tegen is. Neem je rust, dan moet je niet zo lui zijn. Bikkel je juist door, dan had je maar eerder rust moeten pakken. Een nieuwe uitdaging? Nee jôh, doe maar niet zo gek, dan doe je al normaal genoeg.

De kennis die ik in de workshop deel en de oefeningen en de tools die je van mij krijgt pas ik zelf dagelijks toe.  Het zorgt ervoor dat mijn gedachten niet met me aan de haal gaan en ik beter in het hier en nu kan blijven.

Heb ik dan helemaal geen last meer van mijn innerlijke criticus? Was dat maar waar! Maar als ze de kop op steekt, dan heb ik dat snel door en weet ik wat ik moet doen om haar het zwijgen op te leggen.

Heb ik dan helemaal geen last meer van mijn innerlijke criticus? Was dat maar waar! Maar als ze de kop op steekt, dan heb ik dat snel door en weet ik wat ik moet doen om haar het zwijgen op te leggen.

Wat eerdere deelnemers zeiden:

“De workshop heeft mij laten zien wat ik, onbewust, tegen mezelf zei als ik in de stress schoot. Marieke haar vriendelijke, doortastende manier van coachen heeft mij geholpen om dit bewust te maken en daarmee heb ik meer (emotionele) vrijheid gekregen.”

Vrouw (40 jaar)

“Ik ervaarde direct zoveel meer rust in mijn hoofd. Bijzonder hoe dat werkt.”

Vrouw (52)

“Ik ben heel blij dat ik nu beter mijn gedachtes kan “afpellen”. En nu ook weet dat ik kan kiezen om bepaalde gedachtes niet te geloven.”

Vrouw (44)

Piekeren of je zorgen maken, is de verkeerde kant op fantaseren

Wat leer je in de Workshop innerlijke criticus

Wat leer je

Wat is het resultaat

Praktische info

De workshop bestaat uit 2 bijeenkomsten van een uur uur en vindt plaats in kleine groepjes (maximaal 6) en gaat door vanaf 2 personen.

De investering bedraagt EUR 77,- incl BTW.

De workshopdata worden in overleg gepland. 

Je kunt je aanmelden via de knop hieronder.

Op verzoek en bij voldoende interesse kan de workshop ook online plaatsvinden. Neem contact met mij op via het contactformulier als je dit wil.

Nine Star Ki coach Marieke Hassink