Van wandelend hoofd naar balans tussen voelen en denken

HSP als kracht

Herken je dit?

Je voelt veel aan en pikt veel op, je staat altijd “aan”. Je hoofd is hierdoor zo vol en druk dat je overloopt en jezelf voorbij rent. In een poging alles toch nog in goede banen te leiden, schiet je in de doe-modus. Je bent gehaast en druk en met je gedachten alweer bij de volgende klus op je to-do lijst. En dat opgejaagde gevoel maakt jou niet de leukste persoon. Je bent prikkelbaar en niet meer aardig voor anderen en voor jezelf.

Je hebt een hele hoge lat voor jezelf. Je wil alles heel goed doen, maar tegelijkertijd merk je dat je dat ook veel stress en kopzorgen oplevert. Je kunt niet ontspannen voordat alles afkomt, maar in je hoofd komt het nooit af en ben je nooit tevreden. Je blijft altijd maar dingen bedenken die je anders, beter en sneller had kunnen doen. Je partner noemt je zelfs een perfectionist en een controlfreak.

Je hebt een hele actieve innerlijke criticus. Deze negatieve stem in je hoofd levert de hele dag commentaar op wat je doet en wat je niet doet. Hij kraakt alles af en weet altijd wel wat negatiefs te verzinnen. Hij laat je twijfelen aan je zelf, en geeft je het idee dat je niks goed doet. Hij in onvermoeibaar en gaat maar door.

Keuzes maken duurt een eeuwigheid. Je verliest jezelf in eindeloos dingen overdenken, wikken en wegen en allerlei scenario’s bedenken, maar uiteindelijk blijf je in rondjes redeneren en kom je daar niet meer uit. Je voelt de verwachtingen van anderen en probeert op ratio te bepalen wat de beste keuze is, maar je kunt gewoonweg niet meer helder denken. Je brein geeft gemengde signalen af. Bovendien blijf je ook na je keuze nog piekeren en doormalen, omdat je keuze vaak niet goed voelt. Tot overmaat van ramp maak je regelmatig een keuze die helemaal verkeerd uitpakt, terwijl je zo zorgvuldig hebt nagedacht over die keuze. Het vreet energie.

In moeilijke gesprekken merk je dat je emoties hoog zitten en dat je je daar geen raad mee weet. Je moet er niet aan denken dat je in een gesprek op je werk uitvalt of nog erger, in huilen uitbarst, dat vind je zo onprofessioneel en echt een teken van zwakte. Maar nu doe je vaak je zegje niet, omdat je het uit de weggaat. Dit laat jou achter met rotgevoel, want je komt niet voor jezelf op, waardoor er dingen aan je neus voorbij gaan en er geen rekening met jou wordt gehouden.

Je vindt het lastig om naar je eigen behoeftes te luisteren. Omdat je zo gericht bent op andere mensen en hun behoeftes, kun je die van jezelf nauwelijks voelen. En omdat je zo bezig bent met wat andere mensen vinden, laat je je daar veel te vaak door leiden en kies je niet wat het beste is voor jouzelf. Het voelt ook een beetje egoistisch om je eigen behoeftes centraal te stellen.

Boomwortels met hart
Boomwortels met hart

Hoe zou het zijn als je.....

…… naar je gevoel luistert en doet wat goed is voor jóu. Waardoor je ontspannen bent en goed in je energie zit en het beste uit jezelf haalt, zonder jezelf geweld aan te doen.

….. tevreden bent over het werk dat je levert en kunt genieten van het resultaat, zonder dat er in je achterhoofd een stemmetje roept dat het niet zo veel voorstelt en dat het nog wel beter kan.

….. rust in je hoofd hebt, en niet de hele dag dat negatieve stemmetje hoort. Dat je vanuit rust en liefde naar jezelf kunt kijken en reageren, zonder negatief commentaar. 

…… niet meer ellenlang bezig bent met een besluit te nemen, en daarover door te malen, maar dat je snel en vanuit vertrouwen kunt beslissen, omdat je kiest vanuit je gevoel, zonder ruis van al die gedachten. En dat er dan geen onnodige energie meer weglekt en je bovendien veel betere beslissingen gaat nemen, vanuit je hart.

……. effectief kan omgaan met je emoties en er niet meer bang voor bent dat je er door overgenomen wordt. Zodat je ook in lastige gesprekken goed kan blijven functioneren.

…….. je intuïtie leert gebruiken en vertrouwen, en je gevoel gaat leren herkennen en duiden. Hierdoor kun je feilloos voelen waar je behoefte aan het en wat het beste is voor jou, zonder de ander tekort te doen. 

Klinkt goed hè? Dit kun jij ook bereiken

Stap in het coach traject en leer je te verbinden met jezelf, met je intuïtie en je gevoel.  Zodat je gaat handelen vanuit ratio én intuïtie. Je leven gaat hierdoor zoveel makkelijker worden. Zowel privé als ook in je werk.  Je doet en zegt de juiste dingen op het juiste moment en twijfelt daar niet aan. Je krijgt vleugels, waar jijzelf en je collega’s van meeprofiteren.

Ik begeleid je hier stap voor stap in.

  • Het traject bestaat uit 8 sessies van een uur, verspreid over 3 maanden.
  • Je werkt op meerdere lagen aan jezelf, zowel rationeel, emotioneel, fysiek en spiritueel, waardoor het traject ook echt effect heeft en er echte verandering plaatsvindt. 
  • Naast de sessies ontvang je meditaties en oefeningen en korte opdrachten voor thuis.

Aan het einde van dit traject ziet je leven er een stuk makkelijker uit:

De investering voor dit traject bedraagt EUR 647,-. Dat is inclusief de visualisaties en de opdrachten voor thuis.

drie-eenheid in een coachingtraject

kennis en inzicht

Je krijgt inzicht in je behoeftes, je drijfveren, je kwaliteiten en je valkuilen. Je gaat je innerlijke criticus onderzoeken en transformeren

Gevoel en emoties

Je leert omgaan met je emoties, zodat je ze niet langer opkropt. Daarnaast ga je leren voelen en wat je gevoel je wil zeggen.

Gevoel en je lijf

Je leert luisteren naar je lijf en wat je lichaam nodig heeft. Hierdoor ga je beter voor jezelf zorgen en naar je eigen behoeftes luisteren.

Ervaringen van mijn klanten:

Herstel de verbinding met jezelf, ervaar de kracht van voelen en intuïtie

Gedurende drie maanden werken we samen aan jouw persoonlijke vraagstuk. Je leert, ervaart en groeit als mens, zodat je van je gevoeligheid je kracht maakt en rust krijgt in je hoofd.
HSP Coach Hartsbewustzijn

Veelgestelde vragen

Dat heb je deels zelf in de hand. Je krijgt oefeningen voor thuis. En hoe vaker je die doet, hoe groter het resultaat is dat je bereikt. Maar ga uit van een kwartier per dag.

Beide is mogelijk. Ik werk zowel live in mijn coachhuisje in Leusden, als online. Hierin volg ik jouw wensen / mogelijkheden. Beide vormen leiden tot een goed verloop van het coachtraject. Een combinatie van live en online is ok mogelijk.

Ja dat kan, je kunt in twee termijnen van EUR 333,- betalen. De eerste termijn is voor aanvang van het traject en de tweede termijn na één maand.