Mijn verhaal

Mijn kennismaking met HSP

Het is 2016 en we zitten met mijn dochter bij de kinderarts, want ze herstelt niet goed na Pfeiffer. Na een uitgebreide bevraging is zijn oordeel: “er is niks mis met je dochter, ze heeft gewoon en hooggevoelig zenuwstelsel. Ze is HSP”. We worden naar huis gestuurd met de opdracht ons in te lezen en alles te laten bezinken en dan twee weken later terug te komen om te bespreken of wij ook denken dat dit het is en wat we daar dan mee kunnen.

De daaropvolgende twee weken lees ik alles wat ik erover kan vinden en het is één groot feest van herkenning. Ik herken in de omschrijvingen niet alleen mijn beide dochters, maar vooral ook mijzelf! Het heeft dus een naampje, dat wat ik ervaar, onder andere het aanvoelen van mensen en sfeer, het gevoelig zijn voor licht en geluid, het diep nadenken over dingen, subtiele signalen opvangen die anderen vaak niet zien, moeite hebben met grote groepen mensen, moe worden door overprikkeling.

Ik las ook dat HSP een kracht is. Nou, die herkende ik niet zo. Ik ervaarde het vooral als lastig. Ik werd soms overspoeld met indrukken,  voelde verwachtingen aan en wilde daar aan voldoen, voelde van alles waar ik me geen raad mee wist en ik wist me in groepen vaak geen houding te geven, dat alles maakte me ook vaak onzeker over mezelf.

Bovendien was ik zeer analytisch ingesteld, hoogopgeleid, deed ik heel rationeel werk en had ik veel mannelijke collega’s, waardoor ik ook gewend was om te analyseren, beredeneren, te bewijzen en te onderbouwen obv argumenten en dus vooral mijn ratio boven mijn (onbegrijpelijke) gevoel te stellen. Ik voelde mezelf vaak een wandelend hoofd.

Nine Star Ki coach Marieke Rokers-Hassink
Marieke Hassink HSP coach

Zelfkennis is het begin van de wijsheid

Dus ik besloot me in HSP te verdiepen. Ik heb toen een heleboel trainingen en cursussen gevolgd en mijn  leven begon steeds makkelijker te worden, doordat ik anders begon om te gaan me situaties en met mezelf.

Mijn hoofd is nu rustig, ik weet dat mijn gevoel betrouwbaar is, ik verlies mezelf niet meer in het denken, piekeren en doormalen.

Ik ken nu mijn eigen gebruiksaanwijzing. En dat zorgt ervoor dat ik kies wat goed voelt, zelfs als ik dat nog niet kan beredeneren. Ik doe mezelf niet langer tekort, ook als ik daardoor iemand anders moet teleurstellen.

Ik ben in verbinding met mezelf, en daardoor vind ik het ook veel makkelijker om verbinding te maken met andere mensen. Gesprekken gaan me makkelijker af. In grote groepen kan ik dichter bij mezelf blijven, en ben ik niet continue bezig met wat anderen zullen denken, waardoor ik niet helemaal leegloop. Ik heb nu veel meer energie en voel me in balans. Omdat ik mijn denken en intuïtie weer heb verbonden, mijn hoofd en mijn hart.

Mijn visie

Zelfkennis is de sleutel naar je eigen gebruiksaanwijzing, naar transformatie en naar geluk. Je kunt je volle potentie pas leven als je je hoofd en je hart verbindt en beide kwaliteiten combineert. Er is geen short cut, ieder moet z’n eigen innerlijk werk doen.  Alles wat je nodig hebt zit al in je, alleen zit het vaak onder maskers en overlevingsmechanismen verborgen. Als je die kunt afleggen en loslaten, kom je bij je kern, je ware zelf. En dan wordt je hoofd rustig en de stem van je intuïtie hoorbaar.

wat onderscheidt mij

Wat mij onderscheidt is dat ik een echte denker ben, die ook goed kan voelen en dat is precies wat ik inzet in de coaching. Analyse en intuïtie. Hierdoor blijf ik praktisch ingesteld, maar ga ik stukken verder dan alleen het op mentaal niveau begrijpen.

Als je me zou kennen zou je weten dat.....

  • ….. ik ben opgegroeid in Enschede en dus een nuchtere Tukker ben;
  • ….. mijn lievelingsvakken op de basisschool rekenen, handwerken en gym waren;
  • ….. ik tot mijn 21e levensjaar aan topsport heb gedaan;
  • ….. ik zo af en toe radicale beslissingen neem en in het diepe spring;
  • ….. ik heel erg van gezelligheid met familie en vrienden hou;
  • ….. ik heel erg van wandelen hou, vooral in het bos, samen met mijn hond;
  • ….. ik nooit uit geleerd ben en altijd in ben om nieuwe dingen te leren en nieuwe kennis te vergaren;
  • ….. ik een snelle denker ben, waardoor ik snel verbinding leg tussen dingen en ik razendsnel kan schakelen, waardoor ik iemand bijna altijd kan volgen in zijn of haar verhaal;
  • ….. ik geloof in trillingsfrequenties en de kracht van energie. De energie van mensen, gedachten, dieren, de natuur, de hemellichamen en stenen;
  • ….. zingeving en ontwikkeling voor mij hele belangrijke drijfveren zijn.

Mijn praktijkruimte