Alles over mij

Feiten
Ik ben Marieke Rokers-Hassink (1977). Ik ben getrouwd en heb twee dochters van 13 en 11. We hebben een hond en twee katten. 

Ik heb een hele brede interesse en vind heel veel dingen leuk. Ik hou van wandelen in het bos, afspreken met vriendinnen, van sporten, spelletjes doen, maar ik kan ook erg genieten van een goed boek. Ik hou van gezelligheid met mijn gezin of met vrienden, maar ik geniet ook erg van mijn momenten alleen. Ik ben voornamelijk introvert, maar heb ook mijn extraverte momenten. 

Hooggevoeligheid / HSP
Ik kwam met HSP in aanraking via een zoektocht voor mijn dochter. Zij herstelde niet van het Pfeifer virus en raakte alleen maar meer vermoeid. Uiteindelijk kwamen we bij een (zeer moderne) kinderarts terecht, die vaststelde dat ze hooggevoelig is. Ik ging mij inlezen over hooggevoeligheid en ik herkende er veel van in mijzelf en ook in mijn andere dochter.

DSC_6600

Mijn ontdekkingstocht
Toen ben ik via trainingen met mijzelf aan de slag gegaan. Het was niet zo dat ik niet functioneerde, nee ik deed alles wat ik deed juist super goed. Uit perfectionisme en op wilskracht en doorzettingsvermogen. Maar ik voelde me niet super goed, ik vond dat dat wel beter mocht. Ik was vaak moe, had geen plezier in groepsactiviteiten, was vaak en snel boos, oordeelde veel over anderen, snapte mezelf niet, voelde me niet gezien en wist niet wat ik moest met alle informatie die ik als HSP-er binnenkreeg. 

Die trainingen en het werken aan mijzelf hebben voor mij alles veranderd. Mijn leven werd zo’n stuk fijner en makkelijker. Hierdoor ontdekte ik dat ik met deze kennis en mijn eigen ervaring ook andere vrouwen wilde gaan helpen en het wilde doorgeven. 

Wat heb ik allemaal ontdekt? 
* Ik heb geleerd hoe ik me gelukkig en energiek kan voelen.

* Ik ben van mijn perfectionisme af (nou ja, grotendeels dan ;-).

* Ik heb geleerd om mijn innerlijke criticus tot zwijgen te brengen

* Ik heb geleerd mijn gevoel te volgen en op mijn intuïtie te vertrouwen, in plaats van mijn ratio boven mijn gevoel te plaatsen.

* Ik ben niet meer leeggezogen aan het eind van iedere dag.

* Ik heb ontdekt welke (beschermings)mechanismes ik had ontwikkeld die mij onbewust blokkeerden, en deze getransformeerd.

* Ik heb ontdekt welke onbewuste (negatieve) overtuigingen ik had over mijzelf, die mij blokkeerden.

* Ik ben mijzelf echt gaan waarderen voor wie ik ben, met mijn kwaliteiten en mijn valkuilen, mijn lichte kant en mijn donkere kant, mijn mooie dingen en mijn eigenaardigheden. 

* Ik zie HSP echt als een kracht en weet hoe ik dit kan inzetten in mijn voordeel

Mijn missie

Mijn missie is om vanuit hartsbewustzijn te leven en andere vrouwen te helpen weer in verbinding met zichzelf te komen, zodat zij ook vanuit hartsbewustzijn kunnen gaan leven en daardoor meer liefde, rust en gezondheid in hun leven ervaren. 

Mijn praktijkruimte

HSP Coach bij Hartsbewustzijn
Ik richt mij op zelfbewuste HSP vrouwen. Ik begeleid jou naar meer geluk en tevredenheid, naar zelfacceptatie en zelfliefde en leven vanuit ontspanning in plaats van uit prestatie, verwachtingen en druk.