Nine Star Ki

Ik ben gecertificeerd Nine Star Ki Coach. Nine Star Ki is gebaseerd op Feng Shui. Het gaat uit van de gedachte dat iemands karakter wordt bepaald door de energie die heerst in het universum op het  moment van geboorte. Dus op basis van je geboortedatum geeft het een hele treffende beschrijving van je karaktereigenschappen, je manier van doen, je kwaliteiten, valkuilen, behoeftes en drijfveren. Ieder element is anders en heeft zijn eigen kenmerken.  

Verwijderd: Ik merk dat deze inzichten voor mijn klanten ook heel fijn zijn. Het geeft enerzijds herkenning en anderzijds eyeopeners of geruststelling. Ook geeft het richting.

Toen ik in aanraking kwam met Nine Star Ki, was ik echt verrast door hoe goed het klopte. En eindelijk begon ik dingen te begrijpen aan mezelf die ik voorheen niet begreep. Ook ging ik andere mensen beter begrijpen. En door dit begrip ontstond ook acceptatie en zelfvertrouwen. Ik heb de coachopleiding bij Nine Star Ki Nederland gedaan.

5_aarde

Wat Nine Star Ki voor mij heeft betekend

Nine Star Ki was voor mij de eyeopener voor waarom ik me soms zo anders gedroeg dan dat ik me voelde. En waarom andere mensen mij soms zo verkeerd inschatten. De eerste indruk die ik achter laat is vaak eentje van afwachtend, kat uit de boom kijkend en vroeger zelfs verlegen. Mensen schrikken zich soms dan ook wild als ik mijn mond eindelijk open doe en daar een pittige boodschap uitkomt. Dat hadden ze niet verwacht!

In mijzelf was er ook altijd verwarring. Ik blijf liever op de achtergrond, lekker veilig. Maar tegelijkertijd heb ik meestal wel een mening, die ik eigenlijk ook wel graag wil laten horen, omdat ik hem zelf heel zinvol vind. Maar die mening geef ik vaak niet, vooral als er hele dominante mensen aanwezig zijn. En daar raak ik dan wel heel gefrustreerd van.  Ik voel me dan niet gezien.

Nu weet ik dat dat door mijn Nine Star Ki reeks komt. Ik ben een 5 aarde – 9 vuur – 1 water. En in die elementen zit nog al wat tegenstrijdigheid. Dus mijn manier van denken, voelen en handelen wordt bepaald door tegenstrijdige elementen.

Mijn 3e getal is mijn handelingsgetal. Zo kom ik in eerste instantie over. Ik kom dus over als de rustige 1 water, op de achtergrond, aftastend en aanvoelend, geen uitgesproken mening, maar die gaat waar hij geleid wordt en altijd wel een weg vindt.
Mijn 1e getal is mijn kern en is 5 aarde. Het middelpunt van alle elementen, wil graag gehoord worden, ziet het totaal plaatje, heeft vele interesses en ziet overal een uitdaging in en beschikt over veel diverse eigenschappen en kan daardoor eigenlijk alles en met iedereen.
Mijn 2e getal is mijn emotiegetal en dat is een 9 vuur. Zeer bevlogen en gepassioneerd, maar ook licht ontvlambaar. Vuur wil graag gezien worden, net als 5 aarde. 

Toen ik dit eenmaal wist, werd het voor mij een stuk makkelijker.  Ik had al veel aan zelfontwikkeling gedaan en vele puzzelstukjes gelegd, getransformeerd en begrepen over mijzelf, maar het laatste stukje kreeg ik niet opgelost. Nu dus wel, door Nine Star Ki. Nine Star Ki is echt een weg naar zelfacceptatie. Je hoeft niet aan alles te “sleutelen”. Je bent goed zoals je bent.

Wil je weten of ik iets voor jou kan betekenen, neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.