Mediteren moet je leren

Mediteren moet je leren

Tijdens mijn coachingsessies maak ik gebruik van meditaties en visualisaties. Dit is een mooie manier om tot rust te komen, naar binnen te keren en antwoorden vanuit je onderbewuste, je ziel en lichaam te krijgen.

Ik merk bij klanten die net beginnen dat ze soms moeite hebben met meditaties thuis. Ze raken afgeleid of kunnen de rust niet vinden om te gaan zitten. Dit herken ik goed van toen ik net begon met mediteren. Ik vergelijk het altijd met hardlopen. Je moet het opbouwen en de eerste paar keer is het echt niet fijn. Maar op een gegeven moment raak je eraan gewend en raak je eraan verslaafd. En ook als je het een tijdje niet meer doet, moet je weer opnieuw opbouwen.

Maar als je dagelijks of in ieder geval regelmatig mediteert, raakt je lichaam eraan gewend en dan maakt bijvoorbeeld een simpele “hand op je hart” al dat je lichaam in de ruststand gaat en je ademhaling verdiept.

Via meditatie kom je in een diepere laag van jezelf terecht. In deze diepere laag ligt je wijsheid opgeslagen en alle informatie die je nodig hebt. De wijsheid vanuit je intuïtie, je ziel, je hogere zelf, je goddelijke zelf of je Ik Ben / I Am. Benamingen die voor mij allemaal hetzelfde aangeven.

Er komen steeds meer wetenschappelijke onderbouwingen van de kracht van mediteren en de gedachtes die je hebt. Het heeft een helende en genezende werking, zowel fysiek als mentaal.

Als je hier meer over wilt weten zou je eens filmpjes kunnen kijken van Bruce Lipton Ph.D of Dr Joe Dispenza. Zij geven goede en begrijpelijke uitleg vanuit de quantum fysica over hoe energie werkt en hoe je die via je gedachtes stuurt en in kunt zetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *